Bezoeken

Kat & Koffie Huisregels

Wil je Kat & Koffie komen bezoeken of alvast reserveren? Dat vinden wij en de katten super leuk! Het is fijn als je alvast op de hoogte bent van het een en ander. Kat & Koffie is ontstaan vanuit liefde voor katten. Het welzijn van de katten staat daarom altijd voorop. Soms kunnen de beste bedoelingen van gasten toch stressvol zijn voor een kat. Om die reden vragen we je om de volgende regels alsjeblieft goed op te volgen en de katten met liefde en respect te behandelen:

 
  • Geef de katten geen eten of drinken.
  • Til de katten alsjeblieft niet op.
  • Als een kat ligt te slapen of niet geaaid wil worden, laat ‘m dan met rust.
  • Wil je foto’s maken? Dat mag zeker, maar niet met flits.
  • Wil je langskomen met kinderen? Lees hier hoe je het bezoek het beste kan voorbereiden.

Reserveren

Hey, wat leuk dat je wilt reserveren! Hieronder lees je hoe dat gaat.

  1. Kies een tafel / zitje. Reserveer de kids-tafel als je met kinderen komt. Lees hier meer.
  2. Kies de gewenste datum.
  3. Kies de gewenste tijd. Dit is een tijdslot van 1 uur en 15min. Als een tijd rood is, is het al bezet.
  4. Vul email, naam en telefoonnummer in.
  5. Klik op ‘verzenden’

Kan je toch niet of ben je te laat, laat het ons aub even weten. Dat wordt zeer op prijs gesteld. 15 min na de oorspronkelijke reserveringstijd zullen we de tafel weer vrijgeven voor andere gasten. 

Bezoek met Kinderen

Als je Kat & Koffie wilt bezoeken met kinderen doen wij een beroep op de ouders/oppas om het kind te begeleiden. Van nature houden katten van rust, regelmaat en voorspelbaar gedrag wat niet altijd samen gaat met het gedrag van jonge kinderen. Zij uiten hun blijdschap soms met wat meer volume en enthousiasme. Wij verwachten dat de ouders/oppas er op toezien dat de kinderen zich houden aan onze huisregels en op een zachtaardige manier omgaan met onze katten. We hopen dat het bezoek aan Kat & Koffie op deze manier voor kinderen, gasten en de katten een mooie ervaring wordt.

Helaas kunnen we niet meer dan twee kinderen (van onder de 10 jaar) tegelijk ontvangen in verband met het stressniveau van de katten. Wil je zeker zijn van een plekje met kinderen, reserveer dan online de kids-tafel.

Veelgestelde vragen

Bezoek en toegankelijkheid

Een kattencafé is een café waar je wat lekkers kan eten of drinken. Het grote en leuke verschil is, dat er katten wonen. Tijdens je bezoek wordt je dus omringd door de pluizige bewoners. Het café is het huis van de katten; wij zijn te gast.

Nee, die mogen helaas niet naar binnen. Dit zorgt voor stress binnen de groep katten die in het café wonen.

Wil je Kat & Koffie bezoeken met kinderen? Lees dan het kopje bezoek met kinderen voor meer informatie.

Nee, sommige andere kattencafes vragen inderdaad entree in verband met de verzorging van de katten. Wij hebben er voor gekozen om geen entree te vragen. Een donatie voor de verzorging en welzijn van de katten wordt uiteraard erg op prijs gesteld.

Nee, het pand heeft een verhoogde ingang en de deur naar het cafe is erg smal (80 cm). Tevens beschikken wij niet over een invalidentoilet.

Jazeker. De beste plek om te werken met een laptop is aan de u-bank, achter in het cafe. Uiteraard is er gratis Wifi en fantastische koffie om je op gang te houden.

De Katten

Er wonen zes katten in het kattencafe. Als je nieuwsgierig bent kun je hier meer over ze lezen.

De katten variëren wat achtergrond betreft, maar voor alle katten geldt dat hun baasje niet meer voor ze kon zorgen. Je zou kunnen zeggen dat Pippa een uitzondering is, want zij is als kitten bij ons gekomen. Als je nieuwsgierig bent kun je hier meer over ze lezen.

De katten zullen jouw eten best aantrekkelijk vinden, maar het is niet gezond voor ze. Het is daarom ook niet toegestaan de katten te voeren. Gelukkig komen ze niks tekort met het fantastische voer van Yarrah.

Onze katten zijn geselecteerd op basis van hun karakter en wonen als groep harmonieus met elkaar samen. We werken nauw samen met een kattengedragsdeskundige en coach om er voor te zorgen dat alle katten zich goed voelen. Daarnaast beschikt Kat & Koffie over een aparte privé ruimte waarin de katten zich kunnen terugtrekken, als ze geen zin hebben in aandacht.

Kat & Koffie is ontstaan vanuit liefde voor katten; het welzijn van de katten staat altijd voorop. De katten zijn allemaal binnenkatten en zijn niet gewend om buiten te leven. Voor Rocky zou het zelfs heel onhandig zijn aangezien hij niets hoort! We hebben ons uiterste best gedaan om een zo fijn mogelijke leefomgeving te creëren voor de katten waar ze dus ook flink kunnen klimmen en spelen.

Uiteraard wordt er elke dag grondig gepoetst. De kattenbakken, die in een aparte ruimte met goede ventilatie staan, worden meerdere keren per dag verschoond. Verder hebben de katten geen toegang tot de keuken en opslag. Dit is in lijn met de regels van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

De katten maken deel uit van een hechte familie en het café is hun thuis en we zijn erg aan ze gehecht. Daarom is het niet mogelijk om onze katten te adopteren.